Вашата кошница
0 продуктa, Oбщо : 0,00 лв
Вашата кошница е празна
Продукт


Ет.масло Равинтсара10мл

12,60 лв
Бройки:
image_src
Снимка2
Топ зона описание
Най-доброто и най-сигурното антивирусно масло! Незаменимо срещу епидемии за всички - от най-малките до най-възрастните.
making

Етерично масло Био 10мл. 

Прекрасно етерично масло,едно от най-интересните в ароматерапията - не само,че е изключително ефикасно, но е и възхитително добре прието от организма. То е незаменимо във вашия комплект от етерични масла за спешни случаи, защото предпазва и лекува от вируси и микроби с несравнима ефикасност.

Ботаническо име:     Cinnamomum camphora sb 1,8-cinéole    

Описание : безцветна до жълтеникава течност със свеж, леко камфоров  аромат

Метод на получаване : парна дестилация при ниско налягане

Качество: хранително - вътрешен прием разрешен.

HEBBD ботанически и биохимически дефинирано
•    100% чисто (не е смесено с други, близки до него етерични масла)
•    100 % натурално (не съдържа химични молекули)
•    100% интегрално (не е обезцветено, не е детерпенено, нито коригирано )

Култура:   Биологична, сертифицирано от Ecocert FR-BIO-01

Действие:
•    Изключително антивирусно и противомикробно средство  
•    Мощен имуностимулант  
•    Мощен кардиореспираторен стимулант
•    Тонизиращо,   енергоносител
•    Стимулира кръвообращението
•    Регенеративно действие върху кожата

    

Приложение

Приложение:
•    грип, бронхит, ринофарингит, настинки, коклюш- незаменимо при ЕПИДЕМИИ!
•    инфекциозна мононуклеоза
•    херпес, акне
•    хепатит, вирусен ентерит
•    тежък имунен дефицит*
•    безсъние, депресия, тревога
•    дълбока нервна и физическа астения (изтощение)
Начин на използване : масаж, вана, локално намазване - може директно върху малка площ, дифузия, инхалация, гаргара .

*В Белгия един терапевт лекува и по-сериозни заболявания, свързани със силна имунна недостатъчност (мононуклеоза, СПИН..). Той предписва нанасяне върху кожата 3 пъти на ден на 30мл чисто неразтворено масло Равинтсара, последвано от намазване с базово масло върху третирания участък. Постига невероятни резултати при пациенти с имунен дефицит. Изключително ефикасно масло, напълно безвредно за малки и големи и идеално възприето от кожата.

Пример: Лечебен масаж: Смесете по 2 капки от всяко от етеричните масла Равинтсара+ Евкалипт радиата + Лаврово (дафиново)дърво+ Чаено дърво. Масажирайте нежно долната част на гърба, по продължение на гръбначния стълб и гръдния кош 4 до 6 пъти на ден в продължение на 2 дни. Превантивно нанасяйте 1 път на ден- засилва впечатляващо имунната защита на организма.

Дифузия: Смесете в един флакон от 10мл равни количества от етерични масла Равинтсара + Лимон +  Евкалипт радиата. Правете дифузия 1 час сутрин и 1 час вечер особено с превантивна цел в периоди на епидемии! Подходящо за работни помещения, домове за възрастни хора или детски заведения.

Инхалация за отпушване на носа: поставете в една купа с вряща вода 5 капки етерично масло (ЕМ)Равинтсара и вдишвайте парата над купата в продължение на около 10-12 минути.

Фрикция за подсилване на организма през зимния период: С 2 капки ЕМ Равинтсара + 2 капки ЕМ Чаено дърво в  ½ каф.чашка неутрално растително масло се разтрива  сутрин областта на гръдния кош.

Стрес, тревожност: 20 капки ЕМ Равинтсара + 20 капки ЕМ Лавандула се смесват в един рол-он 10мл (вж.рубрика Материали), допълва се с неутрално растително масло напр. Памук и се нанася върху вътрешната страна на китките и областта на слънчевия възел при нужда. Диша се дълбоко.

Етеричните масла са силни концентрати и не трябва да се нанасят директно върху кожата в неразтворено състояние- особено босилек, канела, риган, мащерка, карамфил.
Възможни разтворители са базово растително масло, мед, бучка захар, среда на хляб или неутрална таблетка.

Предупреждение :     Изключително нежно масло, лишено от всякаква токсичност. Да се избягва контакт с очите.

!!!   Да не се бърка с Равенсара, Ravensara aromatica, която има други свойства.

Съхранение: Етеричните масла са силно летливи и чувствителни на UV лъчи. Съхранявайте в тъмен херметически затворен флакон на температура между 5°C и 25°C.

Прочетете Общи условия за безопасна употреба на етеричните масла в рубрика Библиотека


Допълнителна информация

ravintsara

Равинтсара (или Равинцаре) е етеричното масло, извлечено чрез дестилация на листата на камфоровото дърво (Cinnamomum camphora) от Мадагаскар. Родом от Азия, това дърво от семейство Lauraceae дава няколко много различни етерични масла в зависимост от географския произход и дестилираната част. В Мадагаскар камфоровите дървета се аклиматизират, за да дадат етерично масло много меко и лишено от камфор - Равинтсара, характеризиращо се с богатството си на 1,8-цинеол и получено чрез дестилация на листата. Равинтсара означава "добър лист" на малгаш, отнасящ се до многобройните традиционни лекарствени употреби на листата на това дърво в Мадагаскар.

Моля, обърнете внимание, че етеричните масла  Равинтсара и Равенсара (Ravensara aromatica или Agatophyllum aromatica) отдавна се бъркат, дори от напреднали ароматерапевти. Когато  търсите 1,8-цинеолово масло, традиционно известно по-специално със своите мощни ефекти при предотвратяване на зимни инфекции, вируси ... използвайте масло РАВИНТСАРА, предложено тук, а не масло RAVENSARA AROMATICA, който няма същия състав, защото е получено от дестилация на кората или дървесината.

Произход на културата:   Мадагаскар
Продуктивен орган:   листа
Биохимичен състав: Oxydes terpéniques : 1,8-cinéole (59.02%), Monoterpènes : sabinène (14.85%), alpha-pinène (4.85%), béta-pinène (3.50%), Monoterpénols : alpha-terpinéol (6.84%).                                                 
    
Препоръка на лекаря:
Лечението с етерични масла е чисто симптоматично и се прилага само в случаите на ясна диагноза. Лечение с цел трайно възстановяване на  цялостния баланс на организма остава в сферата на компетентната медицинска интервенция. Вътрешен прием – само под лекарски контрол!

There are yet no reviews for this product.
Top