Вашата кошница
0 продуктa, Oбщо : 0,00 лв
Вашата кошница е празна
Продукт

Съвети за приготвяне на емулсия

07 obchta snimka barkalkaНай-често срещания проблем при приготвяне на една емулсия в домашни условия е стабилизирането й. С времето ще се научите да постигате това без проблем, но в началото, когато още липсват умения и усет, е възможно да срещнете някои проблеми. За да не стане това, ето няколко момента, на които трябва да обърнете особено внимание:

- Спазвайте  точно указаните в рецептата количества.При преливане винаги се губи от продукта. Преценете внимателно количеството, което прибавяте към общата смес,

Прочети още...

Изработване на емулсия

im krem s furmiКогато дебютирате в изработване на един крем препоръчително е първо да се запознаете с това  детайлно обяснение на процедурата, стъпка по стъпка, придружено със снимки за по-добро възприятие. Прочетете и предложената статия “Емулсия“ от рубрика Библиотека за запознаване с термините.Приготвянето на емулсия означава да се съберат по хомогенен начин две течности, които сами по себе си не се съединяват една с друга( вода и олио). По този начин могат да се получат различни текстури: кремове - леки, нормални, колд, флуидни, тоалетни млека и т.н.

Важно: преди да започнете изработване, измийте ръцете си и дезинфекцирайте

Прочети още...

Изработване на червило

im chervilo Budoarno rozovoНеобходими матириали:

  •      Флакон: перлено-сив
    •    Силиконова форма за червило

•    Евентуално лъжичка от инокс DROP или малка отвертка, за да се отстрани излишното количество при наливане.
Тези материали ще намерите  на настоящия сайт (вижте рубрика Флакони и материали за домашна лаборатория)

Прочети още...

Изработване на прахови гримове

collage help pudraПудрите се пресоват в метален пълнител за пудриера с помощта на диск от инокс  със същия размер и мини преса за компактиране на прахови гримове.

Необходимите материали за изработване на прахови компактирани сенки и пудри са мини преса, палитра с кръгли или квадратни пълнители с лепенки за закрепване на дъното.

Прочети още...

Как се изработва спирала за мигли

collage help spirala migliНужни са ви

•    Един флакон за спирала съдържащ пълнител, част за отцеждане и спираловидна четка. Капачката за затваряне служи за дръжка на четката.
      Необходими материали :
•    Мини бъркалка

Прочети още...

Как се приготвя очна линия

Водна фаза. Минерална вода или хидролат ( метличина, лайка и липа) са основа на формулата.  Гумата Акация улеснява покритието на клепача и бързото изсъхване след нанасяне.
Гума.  Присъствието на една гума е задължително за сгъстяване и формиране на необходимия гел. Най-подходяща е желиращата гума Гуар.
Оцветител. Пигментът придава цвят или нюанс на една очна линия. Използват се оксиди, растителни пигменти и/или мика.

Прочети още...

Как се изработва свещ

Svechti Принципът на действие на свещта е прост и почива върху принципа на авто-захранването. И наистина, една свещ се състои основно от парче восък, пронизано от памучен фитил , който гори.
Когато запалим фитила, топлината разтопява най-близкия до пламъка восък. Този  разтопен восък подхранва фитила, като се изкачва по капилярен път, а след това се изпарява в контакт с огъня.  Горивният газ, съдържащ кислород, позволява да се запази 

Прочети още...

Как се приготвя сапун

diy savon1База за сапун Мелт и Пур
Рецептите, предложени на този сайт за приготвяне на сапуни в домашни условия, предполагат използване на неутрална база за сапун Мелт и Пур-бяла или прозрачна. Това са бази за сапун напълно готови за употреба, т.е. процесът на осапунване е ВЕЧЕ завършен, което позволява лесно и бързо изготвяне на красиви персонализирани  сапуни. Базата за сапуни Мелт и Пур се разтопява много лесно

Прочети още...
Top