Вашата кошница
0 продуктa, Oбщо : 0,00 лв
Вашата кошница е празна
Продукт

diy savon1База за сапун Мелт и Пур
Рецептите, предложени на този сайт за приготвяне на сапуни в домашни условия, предполагат използване на неутрална база за сапун Мелт и Пур-бяла или прозрачна. Това са бази за сапун напълно готови за употреба, т.е. процесът на осапунване е ВЕЧЕ завършен, което позволява лесно и бързо изготвяне на красиви персонализирани  сапуни. Базата за сапуни Мелт и Пур се разтопява много лесно

на водна баня, след това се прибавят натурални оцветители, парфюми, активни масла или козметични агенти и накрая получената смес се излива в силиконова форма по избор.

Така приготвените сапуни се втвърдяват бързо и СА ГОТОВИ ЗА НЕПОСРЕДСТВЕНА УПОТРЕБА. Това е идеален метод за реализиране на сапуни без необходимост от боравене със сода каустик в домашни условия.

Поради факта,че процесът на осапунване е вече завършен, прибавените активни компоненти НЕ рискуват да бъдат денатурирани от содата( не се променя молекулната им структура). Натуралните екстракти, аромати и етеричните масла запазват своето естествено ухание и всички свои качества.

Предложените на този сайт бази Мелт и Пур за приготвяне на сапуни са с уникално качество, с натурален произход, без пропиленгликол, без натриев лаурет сулфат, без EDTA (консервант eтилендиаминтетраоцетна киселина), без хелатообразуващи агенти, без пентасодиум Пентетат или други синтетични добавки, които могат да се открият в някои други бази Мелт и Пур.
Получените сапуни са много меки, с повишено хидратиращо действие, благодарение на наличието на глицерин и на сорбитол, както и на добавените във формулата овесени протеини.

im pomocht sapuni3         Необходими материали
•    Везна
•    Каничка резистентна на топлина
•    Миксер пластмасов или от инокс
•    Голяма силиконова шпатула
•    Термометър   
      Предпазни  материали :
•    Чифт ръкавици
•    Маска
•    Предпазни очила
•    Престилка (ако имате)
      Форми за сапуни :
 Правоъгълна голяма силиконова форма за сапун с разделители се препоръчва за сапуни представляващи  един голям блок, който впоследствие се нарязва.
 Малките силиконови форми са подходящи за декоративни едноцветни или многоцветни сапуни.

          Всички материали и няколко силиконови форми ще намерите на нашия сайт в рубрика Флакони и материали за домашна лаборатория.
Съхранение
Сапуните са годни за употреба без проблем в период от няколко месеца до няколко  години, ако ги съхранявате на сухо и проветриво място, далече от източник на светлина и топлина.
Няколко препоръки:

•    За да избегнете образуването на балончета на повърхността на сапуните , напръскайте ги със спирт, с помощта на флакон спрей точно след изливането на сместта във формата и преди втвърдяването им.
•    
За да реализирате двуцветни или многоцветни сапуни излейте един първи слой във вашата форма, изчакайте около 10-ина минути, за да започне втвърдяване на този първи слой, през това време пригответе втория слой, след това излейте втория слой. Ако не изчакате втвърдяване на първия слой и излеете веднага втория слой, ще постигнете ефект на преливащи, проникващи един в друг  цветове, който също може да бъде много интересен и неповторим като оцветяване.
•    
Когато външната атмосфера е влажна, възможно е формиране на капчици глицерин на повърхността на сапуна. За да избегнете това, затворете  херметически вашите сапуни  малко след изваждане им от формата – напр. в найлоново пликче с цип или в херметически затворена кутия.  

Изработването на сапуни Мелт и Пур е много забавно и приятно и вие можете спокойно да направите от това домашно забавление с участието на деца, при условие да реализирате вие самите частта Разтопяване на водна баня поради риск за децата при работа с топлинния източник.

Top