Вашата кошница
0 продуктa, Oбщо : 0,00 лв
Вашата кошница е празна
Продукт

Преди беше лесно. Грижата за лице и тяло беше или крем, или тоалетно мляко. Днес, козметичните щандове преливат от продукти с най-различна текстура, често с ‘’ вносни имена ‘’, които не всички разбират и се чувстват несигурни. Затова ще ги групираме така:

Класическа текстура: Крем

Няма нужда да го представяме, познаваме твърде добре тази текстура, но също и тоалетното мляко за тяло или почистване на грима, което принадлежи към същата фамилия, макар и малко по –леко.

Именно кремовете и млеката се грижат за  нашия епидермис от дълги времена.  Но знаем ли какво се крие зад тях?

В действителност те се състоят от вода и масло, те са емулсии. Тяхната формула събира в едно активни хидратиращи компоненти, които носят вода на епидермиса, и активни подхранващи компоненти, които носят мазнина, двете неща, от които кожата има нужда, за да се радва на перфектно здраве.
В зависимост от типа на нашата кожа, трябва да изберем формули, които привилегироват единия или другия компонент: вода за дехидратирана кожа и масло  за суха кожа.  Не трябва да забравяме, че кремовете хидратират  само най-горния слой на кожата, епидермиса. За по-сериозна грижа, трябва да потърсим масло, което прониква и подхранва в дълбочина.

Течна текстура: Масло 

Това е модерната текстура. Ако преди маслата се римуваха с лято и плаж, днес те се демократизираха и се грижат за нас през цялата година. Трябва да признаем, че маслата имат много сериозни аргументи, за да им поверим грижата  за нашето тяло. Едно масло е препълнено с активни молекули, полезни за нашата кожа като маслени киселини, разбира се, но и витамини, антиоксиданти  и олиго-елементи. То има перфектен афинититет към кожата, неговите полезни молекули  проникват изключително лесно и на по-голяма дълбочина и заради това са по-ефикасни. В резултат- маслото помага за поддържане на водния баланс, подхранва и коригира  епидермиса, осигурявайки му нежност, мекота и еластичност. Ако не харесваме мазната следа, която то може да остави върху кожата, можем да изберем сухо масло. Трябва да избираме по възможност чисти, растителни и не минерални масла. Можем да изберем класическите растителни масла- арган, жожоба, бадем....- Био, за предпочитане, или миксове от различни масла. Много масла са също ефикасна грижа за косата.

Ново-навлизаща текстура:Брюм

Въпреки че хидратирането е основна грижа за кожата на тялото, за да не се озовем един ден с крокодилска кожа, имаме тенденция да я прескачаме или забравяме.  Сутрин най-често бързаме и нямаме време да изчакаме попиването в тялото на горе споменатите текстури, преди да се облечем.
Затова напоследък в ежедневния тоалет навлиза с бързи темпове и все по-голям успех една нова текстура - брюм. Тази нова грижа за кожата също съдържа активни хидратиращи агенти, но  има много лека текстура и прониква незабавно в кожата. Напръсква се, без да има нужда да се разстила или разтрива, нито да се чака да изсъхне, защото се абсорбира веднага. Както хидратантните води, които са от същата фамилия, брюмът е тонизиращ и освежаващ. Много важен плюс на тази текстура- тя е най-често чудесно парфюмирана. През лятото, този продукт може да замени нашия обичаен парфюм.Перфектен е за тези, които не понасят тежките парфюми, когато е топло, но и не могат да се лишат от едно приятно ухание.

Ново: Мицеларна вода

Мицеларната вода дължи името си на мицелите, които съдържа. Специално създадена за чувствителна кожа, тя вече революционизира ритуала по почистване на грим.  Обединявайки аспекта и свежестта на водата с качествата на едно масло, тя отговаря на очакванията за много добро почистване и конфорт на кожата. Мицеларната вода е леко пенеста и осигурява перфектно отстраняване на нечистотии, прах, грим, себум и т.н., без необходимост от триене с памучен тампон, жест, който е агресивен за най-деликатната кожа. Използва се сутрин и вечер, без изплакване. Позволява да се избегне използването на чешмяна вода, която съдържа варовик и хлор - потенциални дразнители на кожата, а също и на термална вода, която пък не притежава почистващи свойства. Без парабени, алкохоли и хипоалергени, мицеларните води имат  перфектен афинитет към кожата и предпазват хидролипидния й слой. Оставят кожата сияйна, свежа и нежна. Мицеларна вода Био се препоръчва при акне и проблемна кожа.

Хайлайтър

Хайлайтър е завършващият щрих на грима, последният продукт, който се нанася след основа, фон-дьо-тен и пудра.
Той придава свежест и блясък, скулптурира и подчертава, придава оптически ефекти  на лицето. Например носът може да изглежда по-тънък или по-прав, горната устна - по-голяма или скулите да изпъкнат, като зад всеки ефект се крие определена техника на нанасяне. Използването на хайлайтър създава ефект, при който светлината се отразява в кожата ви така, че лицето да изглежда сияйно и озарено, без да лъщи. Продуктът се среща в различна форма - прахообразни и компактни пудри, кремообразни или течни, молив и стик. Те не придават цвят на лицето, а само озаряват. Обикновено са в нюанс, по-светъл от цвета на кожата.
Прахообразните се нанасят по-лесно, със широка четка за грим.
Кремообразните са подходящи за кожа с по-широки пори и други несъвършенства, защото не ги подчертават, а дискретно ги прикриват.

Top